Straat- en contactverbod advocaat

Wanneer u door iemand wordt lastig gevallen, kunt u een straatverbod aanvragen. Bij een straatverbod wordt de stalker voor een bepaalde periode de toegang tot een bepaald gebied ontzegd. Dit gebied kan bestaan uit bepaalde straten, een park of zelfs een gemeente. Bruins & van Hoeve advocaten helpt u graag bij het aanvragen van een straatverbod, zodat u met rust gelaten wordt. 

Neem dus vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Wij adviseren u graag over uw rechten en plichten en staan u, indien nodig, graag bij in een gerechtelijke procedure.

Wilt u een afspraak maken met een Straat- en contactverbod advocaat?

Amsterdam of Sneek?

Stel uw vraag

Een straat- of contactverbod wordt niet zomaar opgelegd. Er moet een goede reden voor zijn. Bijvoorbeeld omdat de dader in de buurt vrij rondloopt en u zich door hem/haar bedreigd voelt. Of omdat de dader niet ophoudt tegen uw wil contact te zoeken of u op een andere manier lastig valt. Als er getuigen in uw omgeving zijn die dit kunnen bevestigen is dat van grote waarde, omdat zij de eis tot een straat- of contactverbod kracht bij kunnen zetten.

Een straat- of contactverbod eisen, kan op twee manieren:

  • Via het strafrecht;
  • Via het burgerlijk recht.

Indien u kiest voor de weg via het strafrecht dan verloopt de eis via de officier van justitie. Hij kan de rechter verzoeken voorwaarden te stellen aan de verdachte. De rechter kan bepalen dat een gedeelte van de straf niet ten uitvoer wordt gelegd onder de voorwaarde dat de verdachte gedurende een bepaalde periode niet bij u in de buurt komt, of contact met u opneemt. Als u besluit op deze manier een straat- of contactverbod te eisen dient u dit verzoek schriftelijk in te dienen. Bruins & van Hoeve advocaten kan u eventueel verder helpen bij het opstellen van dit verzoek.

Het eisen van een straat- of contactverbod kan ook via het burgerlijk recht. U moet dan een kort geding aanspannen. Voordeel is dat zowel de procedure als de zitting vrij snel verlopen. Voor het voeren van een kort geding is een advocaat nodig,