Partneralimentatie advocaat

Tijdens een echtscheiding is het van belang om afspraken te maken over de partneralimentatie. Bij alimentatie wordt onderscheid gemaakt tussen kinder- en partneralimentatie. Ook jongmeerderjarigen (18 tot 21 jaar) hebben recht op een onderhoudsbijdrage van de ouders. De ouders zijn onderhoudsplichtig tot het kind 21 jaar wordt. Wel wordt hierbij rekening gehouden met een eventuele (bij)baan of andere inkomsten (bijvoorbeeld toeslagen) van het kind. De onderhoudsverplichting kan in sommige gevallen ook na het 21e jaar door blijven lopen.

Wilt u een afspraak maken met een Familierecht advocaat?

Amsterdam of Sneek?

Stel uw vraag

Om de alimentatie te berekenen heeft de advocaat financiële informatie nodig van jou en van de ex. Hij/zij vraagt je bepaalde stukken aan te leveren en zal ook de ex benaderen voor het aanleveren van de nodige stukken. Zodra deze binnen zijn wordt de alimentatieberekening gemaakt. Jouw advocaat gaat voor jou aan het rekenen. Hij/zij zal dus zijn best doen om de alimentatieberekening zoveel mogelijk in jouw voordeel te laten uitpakken.

Tegenberekening

Meestal zal de ex dan ook een eigen advocaat in de arm nemen om een tegenberekening te maken. De advocaten gaan met elkaar overleggen en er wordt gekeken of jullie toch nog tot overeenstemming kunnen komen. Lukt dit niet, dan gaan jullie naar de rechter. De advocaat dient alle nodige stukken in en zorgt voor de juiste uitleg aan de rechter, waarna de rechter de knoop zal doorhakken.

Heb je een laag inkomen? Dan kan het heel goed zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging. Een toevoeging is een soort subsidie van de overheid voor de advocaatkosten. Je hoeft dan zelf alleen een eigen bijdrage te betalen. De overheid betaalt de rest. Een advocaat op toevoeging is ook wel bekend als een pro-deo advocaat of een advocaat van onvermogen.

Klik hier voor meer informatie over de familierecht advocaat

Mr Karin van Hoeve

Een echtscheiding advocaat Amsterdam geeft u advies en helpt u bij deze moeilijke beslissingen. Het is ook mogelijk dat het financieel erg zwaar kan uitvallen voor een van de partijen, ook hiervoor kunt u terecht bij een echtscheidingen advocaat mr K.E. van Hoeve.

Neem contact op
K.E. van Hoeve. / medeoprichter van Bruins & partners advocaten