Ontslagvergoeding

Bij het einde van de arbeidsrelatie op initiatief van de werkgever heeft een werknemer recht op (in ieder geval) de transitievergoeding. Maar een ontslagvergoeding kan uit meer bestaan dan enkel de transitievergoeding. Deze ontslagvergoeding is vaak het resultaat van onderhandelingen en word

Ontslagvergoeding 2020 berekenen

De hoogte van de ontslagvergoeding is afhankelijk van het maandsalaris en de duur van  het dienstverband. Vanaf 1 januari 2020 bedraagt de ontslagvergoeding 1/3 maandsalaris per pro-rata gewerkt dienstjaar. Heeft het dienstverband bij beeindiging vier jaren, negen maanden en 1 dag geduurd dan bedraagt de transitievergoeding bij een maandsalaris van € 3.000,=:  

4 jaren x € 3.000,= x 1/3 = € 4.000,00 + 9 maanden x € 3.000,= x 1/3 x 1/12 = € 750,00 + 1 dag x € 3.000,= x 1/3 x 1/365 =€ 2,74. Transitievergoeding: € 4.752,74.

De ontslagvergoeding is gemaximeerd op een bedrag van € 83.000,= of een jaarsalaris bij een hoger inkomen dan € 83.000,=. 

Neem contact met ons op voor advies.

Wilt u een afspraak maken met een ontslagvergoeding advocaat?

Vul dan ons formulier in.

Stel uw vraag

Arbeidsrecht

Het is heel erg belangrijk dat u in een ontslagprocedure goed op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Tijdig een goed juridisch advies vragen kan van groot belang zijn voor bijvoorbeeld de hoogte van de ontslagvergoeding die u meekrijgt van uw werkgever.

Bij een ontslag wordt in veel gevallen door de werkgever aan de werknemer een ontslagvergoeding betaald. Een ontslagvergoeding wordt ook wel een ‘gouden handdruk’ genoemd. De ontslagvergoeding is bedoeld als financiële compensatie. Bijvoorbeeld als u na het ontslag een lager salaris gaat verdienen bij een andere werkgever of als u bijvoorbeeld een WW-uitkering ontvangt.

Neem contact op

De hoogte van de ontslagvergoeding is gebaseerd op de zogenaamde kantonrechterformule die de kantonrechters in Nederland onderling hebben afgesproken.

Mocht u een afspraak willen met de ontslagvergoeding advocaat Amsterdam kunt u bellen met 020-4287306. Bruins advocaten in arbeidsrecht maken graag een vrijblijvende afspraak om uw ontslagrecht door te nemen. Ontslagvergoeding advocaat staat tot uw beschikking. Bij Bruins vindt u de geschikte advocaat.

Neem contact op met Bruins & partners advocaten voor een afspraak