Omgangsregeling advocaat

Wanneer ouders uit elkaar gaan, is het van belang dat de zorgtaken voor de kinderen goed geregeld zijn. Het vastleggen hiervan vindt veelal plaats bij het opstellen van een ouderschapsplan. Een ouderschapsplan is een document waar vaak op teruggevallen kan worden, bijvoorbeeld indien partijen bij een bepaald onderwerp niet precies weten of daarvoor toestemming van de andere ouder nodig is of om ervoor te zorgen dat de andere ouder het ouderschapsplan nakomt.

Neem dus vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Wij adviseren u graag over uw rechten en plichten en staan u, indien nodig, graag bij in een gerechtelijke procedure.

Wilt u een afspraak maken met een Familierecht advocaat?

Amsterdam of Sneek?

Stel uw vraag

Bij Bruins & van Hoeve advocaten vind je antwoorden op praktische vragen en de voor- en nadelen van co-ouderschap. Daarnaast hangt jullie keuze natuurlijk ook samen met praktische zaken, zoals werk, school, waar jullie gaan wonen en meer van dat soort zaken. Bij het maken van een keuze is het vooral belangrijk om te kijken naar het belang van de kinderen. Ben jij als moeder bijvoorbeeld altijd thuis voor de kinderen, dan zou het natuurlijk heel raar zijn als de vader nu ineens de meeste zorg op zich neemt. Hoe minder er voor de kinderen verandert, hoe beter. Daarentegen zijn er ook kinderen die het juist heel belangrijk vinden om beide ouders evenveel te zien. Het is dus belangrijk om in te schatten waar jullie kinderen zich het prettigst bij voelen. Betrek ze hier ook gerust bij. Het is voor hen prettig als zij het idee krijgen gehoord te worden.

Welke afspraken staan in de omgangsregeling?

Jullie bepalen zelf welke afspraken je maakt in een omgangsregeling. Het is echter handig om over de volgende vragen na te denken:

  • Op welke dagen zijn de kinderen bij wie?
  • Op welke dagen gaan jullie kinderen weer terug naar de andere ouder? En op welke tijden?
  • Blijven jullie bij elkaar in de buurt wonen?
  • Hoe doen jullie dat met school, sport en clubjes?

Vroeger kozen veel ouders ervoor, dat de kinderen één weekend per veertien dagen bij de niet-verzorgende ouder waren. Tegenwoordig spelen vaders een grotere rol in het leven van de kinderen en is er steeds vaker sprake van co-ouderschap. De schoolvakanties en feestdagen worden over het algemeen evenredig verdeeld.

Let op:
Kinderen vanaf 12 jaar mogen zelf bij de rechter aangeven wat zij graag zouden willen qua omgangsregeling. Meestal wordt hier door rechter ook goed naar geluisterd. Wel houdt een rechter er rekening mee, dat een kind van 12 zelf nog niet goed kan inschatten wat wel en niet goed voor hem/haar is.

Klik hier voor meer informatie over de familierecht advocaat

Mr Karin van Hoeve

Een echtscheiding advocaat Amsterdam geeft u advies en helpt u bij deze moeilijke beslissingen. Het is ook mogelijk dat het financieel erg zwaar kan uitvallen voor een van de partijen, ook hiervoor kunt u terecht bij een echtscheidingen advocaat mr K.E. van Hoeve.

Neem contact op
K.E. van Hoeve. / medeoprichter van Bruins & partners advocaten