kinderalimentatie advocaat

Wanneer u en uw partner uit elkaar gaan, of u nu getrouwd bent of niet, en u samen kinderen heeft, moet in veel gevallen een bedrag aan kinderalimentatie vastgesteld en betaald worden. Het bedrag aan alimentatie kan u in onderling overleg vaststellen, maar kan ook door de rechter vastgesteld worden.

Neem dus vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Wij adviseren u graag over uw rechten en plichten en staan u, indien nodig, graag bij in een gerechtelijke procedure.

Wilt u een afspraak maken met een Familierecht advocaat?

Amsterdam of Sneek?

Stel uw vraag

Heel in het kort komt het vaststellen van kinderalimentatie op het navolgende neer. Bij het vaststellen van kinderalimentatie wordt eerst gekeken naar de behoefte van het kind of de kinderen. De behoefte aan kinderalimentatie wordt vastgesteld aan de hand van het netto gezinsinkomen ten tijde van de (huwelijkse) samenleving. Vervolgens kijkt men naar uw inkomen en het inkomen van uw partner. Aan de hand van deze inkomens wordt de behoefte van het kind of de kinderen verdeeld, en wordt de kinderalimentatie vastgesteld. Degene bij wie de kinderen na het uiteengaan van u en uw partner niet gaan wonen moet de kinderalimentatie betalen aan degene bij wie de kinderen wel gaan wonen.

Wij kunnen voor u de hoogte van de kinderalimentatie uitrekenen. Als de kinderen bij u gaan wonen, of al bij u wonen, nemen wij contact op met uw voormalige partner om met uw voormalige partner in onderling overleg die kinderalimentatie vaststellen. Komen we daar met uw voormalige partner niet uit dan dienen we een verzoekschrift in bij de rechtbank. Omgekeerd komt dat natuurlijk ook voor, dat uw voormalige partner om kinderalimentatie van u vraagt. Wij controleren de kinderalimentatie in dat geval en/of voeren verweer voor u in een procedure daarover bij de rechtbank.

Klik hier voor meer informatie over de familierecht advocaat

Mr Karin van Hoeve

Een echtscheiding advocaat Amsterdam geeft u advies en helpt u bij deze moeilijke beslissingen. Het is ook mogelijk dat het financieel erg zwaar kan uitvallen voor een van de partijen, ook hiervoor kunt u terecht bij een echtscheidingen advocaat mr K.E. van Hoeve.

Neem contact op
K.E. van Hoeve. / medeoprichter van Bruins & partners advocaten