Erkenning kind advocaat

Onlangs meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dat ruim vier op de tien baby’s, die geboren worden in Nederland, ouders hebben die niet getrouwd zijn met elkaar. Indien deze ouders beiden ook in juridische zin een relatie met het kind willen, dan is erkenning en gezag noodzakelijk.

Neem dus vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u van dienst kunnen zijn. Wij adviseren u graag over uw rechten en plichten en staan u, indien nodig, graag bij in een gerechtelijke procedure.

Wilt u een afspraak maken met een familierecht advocaat?

Amsterdam of Sneek?

Stel uw vraag

Als de verwekker van het kind het kind niet wil erkennen, dan kan de moeder bij de rechtbank een verzoek indienen tot gerechtelijk vaststellen van het vaderschap en een onderhoudsbijdrage vragen. Dit kan zelfs na het overlijden van de verwekker. Het gevolg van de toewijzing van dit verzoek is dat er een familierechtelijke band ontstaat tussen verwekker en kind, wat weer erfrechtelijke gevolgen heeft.

Andersom kan ook de verwekker, zelfs tegen de wens van de moeder in, de rechtbank toestemming vragen tot erkenning van zijn kind. Als de moeder ontkent dat de man de vader is, kan een vaderschapsactie volgen waarbij een DNA-onderzoek moet worden gedaan om vast te stellen of iemand al dan niet de biologische ouder van een kind is.

Daarnaast zijn er procedures mogelijk zoals ontkenning van het door het huwelijk ontstane vaderschap en vernietiging van de erkenning.

Bij alle procedures rondom de erkenning kind en het ouderschap, kan een advocaat Bruins & van Hoeve advocaten u bijstaan.

Klik hier voor meer informatie over de familierecht advocaat

Mr Karin van Hoeve

Een echtscheiding advocaat Amsterdam geeft u advies en helpt u bij deze moeilijke beslissingen. Het is ook mogelijk dat het financieel erg zwaar kan uitvallen voor een van de partijen, ook hiervoor kunt u terecht bij een echtscheidingen advocaat mr K.E. van Hoeve.

Neem contact op
K.E. van Hoeve. / medeoprichter van Bruins & partners advocaten