Zoek:
Advocaat onroerend goedAdvocaten Amsterdam BruinsEchtscheiding advocaat AmsterdamHuurrecht advocaat AmsterdamOndernemingsrechtOntslagrecht advocaat AmsterdamStrafrecht advocaatVreemdelingenrecht advocaat AmsterdamArbeidsrecht advocaat AmsterdamOntslagvergoedingNL>

Afspraak

Naam
Tel
E-mail
Bereikbaar
Vraag
 

Ontslagvergoeding

Het is heel erg belangrijk dat u in een ontslagprocedure goed op de hoogte bent van uw rechten en plichten. Tijdig een goed juridisch advies vragen kan van groot belang zijn voor bijvoorbeeld de hoogte van de ontslagvergoeding die u meekrijgt van uw werkgever.

Bij een ontslag wordt in veel gevallen door de werkgever aan de werknemer een ontslagvergoeding betaald. Een ontslagvergoeding wordt ook wel een 'gouden handdruk' genoemd. De ontslagvergoeding is bedoeld als financiële compensatie. Bijvoorbeeld als u na het ontslag een lager salaris gaat verdienen bij een andere werkgever of als u bijvoorbeeld een WW-uitkering ontvangt.

De hoogte van de ontslagvergoeding is gebaseerd op de zogenaamde kantonrechterformule die de kantonrechters in Nederland onderling hebben afgesproken.

Neem contact op met de arbeidsrecht advocaat Amsterdam van Bruins & partners te Amsterdam mr R.S. The die veel praktijk ervaring heeft met het uitonderhandelen van een voor u zo gunstig mogelijke ontslagvergoeding.